Utbildning, kurser

Jag har genomfört hur många ledarskapsutbildningar som helst under massor av år, men I tisdags och i onsdags genomförde jag mina första ledarutbildningar någonsin i digital form.

Jag hade förberett mig upp till tänderna och läst om alla funktioner och hur jag skulle göra i zoom, men oron fanns där ändå. Om kroppsspråket utgör hela 55% av vår kommunikation, hur blir det då när vi bara ser små bilder i rutor av varandra? Sedan är jag ju också utbildad psykodramatiker och att utbilda på nätet ger ju inga större möjligheter till rollspel och andra övningar.

Allt gick dock över förväntan! Jag föreläste, de ställde frågor, vi diskuterade tillsammans, de pratade i mindre grupper. Vi hade helt enkelt ett par mycket givande timmar, och jag lärde mig också massor, speciellt om hur man använder digitala hjälpmedel för att skapa bra kurser.

Visst, att ses live ger mer, men om du inte har möjlighet att fysiskt delta i en kurs, så är nätutbildningar med engagerade kursledare som kan sin sak ett bra alternativ! Kom ihåg ledarskap är en färskvara, och vi behöver ständigt fylla på!