Det är både roligt, utmanande och varierande att arbeta med ledarskap och få vara med och påverka utvecklingen av verksamhet och människor.

Jag har skrivit tre böcker om ledarskap: Att coacha grupper (Har varit nominerad till Årets HR-bok), 69 Tips på hur du blir en hållbar ledare och Libers stora ledarskapsbok Ny som chef – Ny som ledare.

Under hösten och vintern kommer jag att varje vecka dela med mig på bloggen av något tips från mina böcker.

Första tipset jag vill ge dig är att fundera och skriva ner för dig själv hur du vill uppfattas av dina medarbetare. Sedan, vad du gör för att uppfattas som du vill. Fundera också på hur du tror att du uppfattas av medarbetarna, och sist men inte minst vad du mer kan göra för att uppfattas som du vill.

Kom också ihåg att skriva in USA i din almanacka, dvs. egen reflexionstid, Utan Särskild Anledning.